urbanophon

  Back

  Zellu

 • Despre

  Un hobby plăcut, care oferă o satisfacție ciudată, constantă și se pare ca e inepuizabilă. Zellu, adică copilul plin de zel, un prieten din boxe, monologuri recitate pe ritmuri de hip-hop din care ascultătorul rupe ce îl interesează. Un protest față de tine însuți, față de societate, față de  realitate și vis, reflectări și concluzii, un jurnal personal unde intimitatea nu are nici un folos.

 • Istoric

  Născut în anul revoluției, primul contact cu muzica hip-hop l-am avut pe la vârsta de 9-10 ani. ''Legenda spune că'' primele casete audio de ''rep'' au fost ''Paraziții - nici o problemă'' și ''Ghetto-Dacii - Daciada (cred ... nu mai știu exact care album)'', copilul plin de zel procurându-le dând la schimb o minge de fotbal (simbolic încă de la început :)) ). Acestea le-am devorat fără milă, iar dacă priveai o oglindă de la mine din casă puteai observa un pitic (fară chelie momentan) cu spray-ul în mână, mimând la perfecție piesele pionerilor din muzica rap românească.

   

  Prima dată am pus mâna pe microfon la varsta de 11 ani, la un concert susținut de Russo într-un bar ''de la mine din cartier''. Am închis ochii și am ''scuipat'' cap coadă impecabil piesa de la ''Paraziții - Mi se rupe''. A fost un impuls decisiv în rațiunea și inima mea , s-a înfipt rădăcina pasiunii pentru acest hobby, rădăcină care o port și acum și toata viața mea cred că o să o port cu aceeși pasiune și zel de copil visător. De atunci am scris caiete întregi de versuri, înclinația spre poezie având-o de când mă știu. Prima reprezentație live, unde am expus pentru prima dată o creație proprie, am avut-o în 14 Ianurie 2005, într-un bar improvizat, ''Non Phixion'', alături de Vinovații (Nonpatogen Karta mai târziu, pe atunci în formula: Fobix, Kalcedonik și Mănăilă) plus alți ''bătrâni'' din oraș la care nu mai îmi amintesc numele formațiilor lor.

  Până să vină Kalcedonik la mine și să îmi spună ''hai coaie facem formație'', am înregistrat în 2006 un album intitulat ''Intro'', în Iași, la Omu Ra, care se ocupa atunci de North-East Records. În 2007, cu fratele Kalcedonik, am anunțat oficial conceptul ''Fentăm Terra''. Până la primul album, ''Ctrl Versat'' în 2010, am mai înregistrat 2 materiale solo. Un mixtape, în 2008, am scris într-o luna cam 40 de piese din care am selectat 28 și i-am dat numele la material ''Mai liber ca stilul''. În 2009, am înregistrat ''evanghelia'' persoanei mele la capătul adolescenței, adică albumul ''Cel mai mic dintre pământeni''. L-am înregistrat în studioul ''PeLangaRecords'', iar de mix și master s-a ocupat Lexic, un veteran respectabil în muzica rep, fost component al trupei Anexa 1. Pe album am colaborat cu: Kalcedonik, Conflict ( Daxx & Munteanu ), Ais the Chef, Mr. Levy, Kiddy ( Ex. Anexa 1 ), Ozy ( Mossad ), Cane Corso ( Colorado & AlterEgo ), Gheoo, Dj Trics și Alina Covaci. În prezent lucrez cu colegii mei la albumul ''Gazeta Urbanophon'', care va purta tricoul cu numarul 5 la CV-ul personal.

   

  Sper sa evoluez pe viitor și să acord artei și muzicii munca, pasiunea, voința și respectul cuvenit, iar dansul cu aceasta poarta spre eternitate sa fie unul demn, respectând principiile și decența iluminismului care soarta mi l-a pus la dispoziție. Toate cele bune, echilibru, pace și dragoste tuturor iubitorilor de frumusețe de pretutindeni!

e hip-hop, adică împărțim felia

copyright boierii nordului 2015 - toate drepturile rezervate