urbanophon

  Back

  Fentăm Terra

  Kalcedonik

  Zellu

  Daxx

 • Despre

  Trei caractere diferite dar care împreună parcurg ''live'' viața și transformările ei. De ce Fentam Terra?

   

   Fentam Terra inițial a fost un nume de EP pe care Zellu și Kalcedonik îl aveau în plan. Ideea a inceput pe la sfârșitul anului 2005 începutul anului 2006. În anul 2007 mai exact în luna martie pe data de 9, Kalcedonik și Zellu susțin mișcarea printr-o deplasare la București unde aveau să concerteze cei de la Jedi Mind Tricks. Aici Kalcedonik îi propune lui Zellu ca “Fentam Terra” să se transforme în nume de trupă, nume provenit de la un bun prieten de-al lui Kuky aka Kalcedonik din Alba-Iulia pe nume Nicu, care la un chef a pronunțat un nume de trupă pe care Kuky l-a înțeles greșit din cauză că știe “foarte bine” engleză, el înțelegând Fentam Terra.

 • Istoric

  2007 Multe prestații live în Bistrița, Toplița, Târgu Mureș, Cluj, Miercurea-Ciuc

   

  2008 Participare pe compilația “Celula 3” alături de artșiti din Republica Moldova și din România cu piesa “Principalul Actor”

   

  2009 Muncă intensă la finalizarea proiectelor

   

  2010 - În vara anului 2010, Fentam Terra îl cooptează pe Daxx, până în acel moment membru al formației Conflict. La sfârșitul anului 2010 încep lucrările la primul album CTRL Versat.

   

  2011 Finalizarea albumului CTRL Versat în luna februarie 2011. Albumul CTRL Versat a fost lansat  la Cluj (Origine Social Club) în data de 26 Martie 2011 și în Bistrița (Art Caffe) pe data de 9 Aprilie 2011.

   

  2012 Muncă intensă la albumul “Gazeta Urbanophon” iar  roadele nu au întarziat să apară. Pe 9 Martie după 5 ani de Fentam Terra reușim să lansăm cel de-al II – lea album.

   

  2013 Redeschiderea studioului Urbanophon. Participarea pe compilația Sunete Sub Sol vol. 4 cu piesa “Jazz, Hip-hop (Prod. Urbanophon)”

   

  2014  Diferite prestații în deschiderea unor concerte (ex. C.T.C., Omu Gnom, Sișu Tudor, Stres,Cedry2k) și munca intensă la cel de-al 3-lea album.

e hip-hop, adică împărțim felia

copyright boierii nordului 2015 - toate drepturile rezervate