urbanophon

  Back

  Daxx

 • Despre

  Lume în care țeava și corneta înlocuia internetul și telefonia, o lume în care singurele campionate erau în spatele blocului, nu atașați irecuperabil de un monitor, o lume în care toți puști erau juliți fie pe coate fie pe genunchi. Într-o astfel de lume s-a conturat acest caracter caterincos. De ce fentez Terra ? .. din dorința de a fi altfel, din dorința de a încerca să schimb peisajul în care-mi târăsc existența.

 • Istoric

  Prin 2003 hoinăream printre blocurile de pe strada mea, cautând un personaj la fel de visător ca mine, pentru a ne face trupă. Ghici ce .. am găsit, ne-am facut trupă . Era un bun prieten de-al meu, Muntean. Eu îl rugasem atunci să apară pe scena langă mine la primul concert, eram extrem de emoționat și aveam nevoie de o față familiară. Băiatul .. simțindu-se încolțit, a acceptat. Ce știam eu atunci despre dicție sau snair ? Știam că dacă nu sună rău, înseamnă că totul e în regulă.  Acum, aveam nevoie de un nume de trupă și așa am preluat numele “Conflict” de la frații săi mai mari, care se ocupaseră de muzică cu mullt timp înainte să fim noi visători, dar, din anumite motive au renunțat. Eram “Conflict”, ne făceam piesele singuri, eram prezenți la toate balurile, lumea aprecia intenția de a creea. Și uite așa am facut piese, concerte, colaborări, timp de 5 ani. Evoluția era practic inevitabilă. După acești 5 ani, colegul meu de trupă, Muntean, a decis să ia o scurtă pauză. Îl cunoșteam între timp pe Zellu, și parcă oriunde mergeam și orice făceam era și el, cel mai mic dintre pământeni. Am colaborat cu acest individ la un proiect îndrăzneț numit “Microfonul din șosetă” luând naștere o piesă foarte draga nouă.  Prin intermediul său am ajuns să îl cunosc pe Kuky aka Kalcedonik. Acesta îmi propune să iau parte la două colaborări pentru primul său album “Vulgaria”, așa luând naștere piesele “Observ” și “Boierii Nordului”. În 2010 am fost invitat să fac parte din formația Fentăm Terra. Nu am stat nici o secundă pe gânduri, îmi doream foarte mult asta. După scurt timp începeam munca la primul album “CTRL Versat” semnat Fentăm Terra în următoarea formulă: Kalcedonik, Zellu, Daxx, Dru.

   

  Pe numele său adevărat Ionuț Man, intră în Fentăm Terra în anul 2010 întâmpinat de Kalcedonik și Zellu cu care a mai colaborat la diverse proiecte precum Microfonul din șosetă (cu Zellu) sau două apariții pe albumul Vulgaria semnat Kalcedonik. Este membru fondator Urbanophon și Boierii Nordului și iși desfășoară activitatea în orașul natal, Bistrița. În 2013 lansez alături de Kalcedonik și Zellu albumul Gazata Urbanophon. Momentan muncește alături de Kalcedonik și Zellu la cel de-al 3-lea album Fentăm Terra.

           Sfârşitul conversaţiei

e hip-hop, adică împărțim felia

copyright boierii nordului 2015 - toate drepturile rezervate